Moment...

Bio-Calcium D3 K1

60 tabletten (800003)
€ 8,76
Bestel:
Levertijd:
3-4dagen:

Bio-Calcium® D3 K1 - voor sterke botten
Calcium is de bouwsteen van onze botten. 99% van het calcium in ons lichaam bevindt zich in het skelet. Al vanaf de geboorte hebben we voldoende calcium nodig om de botten gedurende het hele leven sterk te houden.

Calcium is de belangrijkste bouwsteen van onze botten. Goede bronnen van calcium in de voeding zijn melk en melkproducten. Calcium alleen is echter niet in staat om botten te versterken. Om er profijt van te hebben moet het mineraal worden opgenomen en daarna uitkristalliseren in de botten. Hiervoor gebruikt het lichaam respectievelijk vitamine D en K. Vitamine D bevordert de opname van calcium uit het maagdarmkanaal en vitamine K helpt mee aan het vormen van het belangrijkste boteiwit osteocalcine, waarin het calcium kan worden afgezet om goed bij te dragen aan de opbouw van botmassa.

Onlangs heeft de Gezondheidsraad de aanbevelingen voor calcium en vitamine D aangepast. De aanbevelingen voor calcium liggen 100-200 mg hoger dan in eerdere adviezen en komen nu uit op 1000 tot 1200 mg voor volwassenen.

Een aantal factoren hebben invloed op de calcium-status van het lichaam. Het gaat hierbij onder andere om:

  • te weinig zuivelproducten
  • hoog alcoholgebruik
  • te weinig zon
  • lichaamsbeweging
  • calcium, vitamine D en K in de voeding

De meeste van deze factoren kunnen we zelf beïnvloeden door onze leefstijl aan te passen, gezonder te eten, niet te roken en actief te blijven. Bovendien is het goed te kiezen voor een goed opneembaar calcium preparaat als Bio-Calcium D3 K1.