Moment...

Macula Support

€ 17,13
Bestel:
Levertijd:
3-4dagen:

Macula Degeneratie (MD) is uitval van de lichtgevoelige cellen in de macula (ook wel bekend als 'gele vlek'), een gebied achter in het oog (retina). Deze aandoening, die sluipend kan verlopen, maakt dat iemand steeds slechter details gaat zien, waardoor bijvoorbeeld lezen en het herkennen van gezichten moeilijk gaat.

De oorzaken van MD zijn niet precies bekend, maar genetische factoren, voeding en ‘lifestyle’ spelen in combinatie zeker een belangrijke rol. Het is bekend dat risicogroepen een gehele familie kan omvatten en daarom is het zinvol, bij de diagnose van MD, ook overige familieleden te betrekken.

Ook leeftijd, vanaf 50 jaar, is een risicofactor; in een eerdere groot opgezette klinische studie in de Verenigde Staten heeft men vastgesteld dat een bepaalde combinatie van mineralen en vitamines de progressie van de droge vorm van MD een halt toe kan roepen in een groot aantal gevallen, de zg. Age-Related Eye Disease 1 studie (ARED-1).

Deze unieke samenstelling is toegepast in MACULA SUPPORT®, een basis product wanneer het gaat om lang bestaande MD. MACULA SUPPORT® wordt voornamelijk aanbevolen door oogartsen en is vrij te verkrijgen (zonder recept) in de apotheek.

Bij rokers en personen, die een extra dosis Luteïne en Zeaxanthine kunnen gebruiken is het gebruik van MAXIM’EYES® aan te bevelen.