Moment...

Laatste blogs


LENTE-DETOX TIP 3: Ontgiftingsbad

Wil je niet je voedingspatroon aanpassen of aan de supplementen gaan? Dat kan natuurlijk ook. Detoxen is voor iedereen anders en het is belangrijk dat je je prettig voelt tijdens het ontgiften.
Een andere detox-methode die ook meteen ontspannend werkt is het nemen van een ontgiftingsbad. Je huid is het grootste orgaan en via deze weg is het dan ook mogelijk veel afvalstoffen af te voeren en stoffen op te nemen.
Heb je geen bad? Je kunt dit ook doen met een voetenbad, via je voeten zullen ook veel afvalstoffen je lichaam verlaten.


Wat is een ontgiftingsbad?

Het ontgiftingsbad werkt met zweten en opname via de poriën. Via zweten verlaten afvalstoffen ons lichaam. Je kunt dit stimuleren door in het water zouten of andere kruiden op te lossen die het detoxen vergemakkelijken. Andersom geldt ook dat je huid voedingsstoffen kan opnemen. Natuurlijk is een ontgiftingsbad ook ontspannend, wat weer een positief effect heeft op onze stresshormonen.

Hoe werkt een ontgiftingsbad?

Een detox-bad duurt ongeveer 40 minuten. Hiervan zijn 20 minuten nodig voor het ontfgiftingsproces en 20 minuten om vitamines en mineralen uit het water op te nemen. Voor het ontgiftingsbad heb je een aantal dingen nodig.

Benodigdheden
Droge borstel
Zuiveringszout
Bitterzout
Himalayazout
Lavendelolie (of een geurolie naar keuze)

Hoe ga je te werk?
Scrub daarna je huid droog (zonder water of zeep) met de borstel. Begin bij je voetzolen en werk zo in circulaire bewegingen omhoog je lichaam af. Dode huidcellen komen los en zo wordt het bad nog effectiever.
Vul het bad met zo heet mogelijk water (daar waar jij de warmte nog als prettig kunt ervaren) en voeg daar Epsomzout aan toe (ongeveer 600 gram voor volwassen personen).
Voeg daarna het zuiveringszout toe (300-600 gram) en het Himalaya zout (ongeveer 60 gram) en een theelepel van de lavendelolie. Meng het geheel door elkaar met je voet. Ga daarna 20-40 minuten ontspannen in bad liggen. Probeer zoveel mogelijk te ontspannen en rustig via de neus in en de mond uit te ademen. Krijg je het te warm? Voeg dan een beetje koud water toe en neem wat water als je dorst krijgt. Sta na ongeveer 40 minuten langzaam op, detoxen kost veel energie dus je kunt je soms wat licht in je hoofd voelen. Was je huid na het bad nogmaals om vuilresten en gifstoffen goed te verwijderen. Spoel het bad na gebruik goed uit en drink nog ongeveer 0,5 - 1 liter water. Zo kunnen de afvalstoffen je lichaam verlaten.

Tips:
- drink een glas water van te voren, zet een glas klaar voor tijdens het bad en drink na het bad zeker 0,5- 1 liter water;
- pak je haren goed in, het bad is goed voor je huid maar niet voor je haar;
- eet niet vlak voor en vlak na het detoxbad;
- doe na een detoxbad een tijdje rustig aan;
- deze detox is geschikt voor volwassenen in goede gezondheid, die niet zwanger zijn. Twijfel je? Bespreek dan de detox met je arts of specialist alvorens hier aan te beginnen.
Badborstel
1 (734916)
€ 3,25€ 3,00
Meer info
Bestel:
Zuiveringszout (baking soda)
€ 3,03€ 2,85
Meer info
Bestel:
Epsomzout (bitterzout)
€ 3,03€ 2,85
Meer info
Bestel:
Lavendelolie Jacob Hooy
€ 9,44€ 8,95
Meer info
Bestel:
Himalaya zout
900 gr (793309)
€ 6,99€ 6,50
Meer info
Bestel: