Moment...

Laatste blogs


LENTE-DETOX TIP 4: Oil pulling

De laatste detoxtip die we delen is er een die met een klein beetje werk een groot resultaat oplevert. En dit met slechts 20 minuten per dag. Met deze detoxmethode gebruik je een koudgeperste olie, en dat is het!


Wat is oil pulling?

Bij oil pulling laat je (een koudgeperste) olie rondgaan in je mond. Dit is vanuit de Indiase volksgeneeswijze een methode die al duizenden jaren bestaat en die het reinigen van je lichaam via de mond vertegenwoordigt. De olie zou verschillende soorten bacteriën die plaque veroorzaken in je mond verminderen met als gevolg een schonere mond, minder tandproblemen en een frissere adem.

De werking van de olie is gebaseerd op dat de stofwisseling door het "kauwen" geactiveerd wordt en zo stoffen gaat afgeven in je speeksel. Deze trekken in de olie, welke je later weer uitspuugt.

Maar hoe werkt oil pulling?

Flos eerst je tanden alvorens je begint. Je neemt een eetlepel olie in je mond en spoelt daarmee ongeveer 15-20 minuten. Je duwt de olie rustig tussen je tanden en zuigt deze ook weer terug. Zo gaat de olie langzaam door je mond. De bacteriën blijven in de olie hangen en lossen op. Spuug na de 20 minuten de olie uit (liefst in het toilet, liever niet in de wasbak i.v.m. de bacteriën), deze olie is vaak wit van kleur.  Poets daarna je tanden en drink een groot glas water.

Het is belangrijk dat je de olie (en de afvalstoffen) niet in slikt!

Je kunt oilpulling 3x per dag doen en hoe lang je het doet is aan jou. Het beste resultaat wordt behaald na zo'n 14 dagen maar sommige mensen hebben weken of maanden nodig voor een optimaal resultaat. Signalen waar je op kan letten zijn meer energie, meer ontspanning en een betere nachtrust. 

Welke olie kan je gebruiken voor oil pulling?

Van oudsher wordt er gebruik gemaakt van sesamolie of zonnebloemolie maar ook olijfolie en kokosolie werken goed.