Moment...

Laatste blogs


Verhoogd cholesterol verlagen met natuurlijke supplementen

25% van de Nederlanders in de leeftijd van 30 tot 70 jaar heeft een verhoogd cholesterol. Vaak wordt dit pas opgemerkt bij een routine-controle of wanneer het al te laat is omdat je er eigenlijk (bijna) niets van merkt.
Verhoogd cholesterol wordt vaak veroorzaakt door onze levensstijl en voeding. Op deze gebieden is dan ook in combinatie met voedingssupplementen veel winst te behalen.


Wat is cholesterol?

Cholesterol is een vetachtige stof die in ons lichaam voorkomt in kleine bolletjes. Het lichaam gebruikt cholesterol als bouwstof voor lichaamscellen en hormonen. Het meeste cholesterol wordt aangemaakt in de lever. Een klein deel zit in ons eten. Normaal gesproken maakt het lichaam precies genoeg cholesterol aan. Door allerlei omstandigheden kan dit uit balans raken. Te veel cholesterol is schadelijk.

Er is onderscheid tussen HDL en LDL cholesterol. In de volksmond is HDL het goede cholesterol en LDL het slechte cholesterol. Dit klopt in essentie niet helemaal. De kern van deze vetbolletjes is hetzelfde, alleen het laagje eiwit er omheen is anders.
Het laagje eiwit om het LDL-bolletje heeft een plakkerig laagje en kan daardoor blijven hangen in beschadigingen aan de binnenkant van het bloedvat. Wanneer dit gaat stapelen kan dat voor problemen zorgen en verhoogd cholesterol veroorzaken.

Cholesterol, leefstijl en voeding

In onze Westerse samenleving bewegen we weinig, eten we het liefste snel en gemakkelijk en ook de Schijf van vijf wordt maar door 2% van de Nederlandse bevolking behaald.
We krijgen hierdoor veel verzadigde vetten binnen en dit wordt weinig gecompenseerd door voldoende beweging en gezonde vetten en voeding. De balans raakt zoek en dat is slecht voor ons cholesterolgehalte en onze gezondheid.

Het is daarom belangrijk dat de voeding in ieder geval bestaat uit noten, peulvruchten, vette vis, volkorengranen, groenten en fruit en olijfolie. Daarnaast is het belangrijk om iedere dag minimaal 30 minuten te bewegen en te stoppen (minderen) met roken en alcohol.

Cholesterol verlagen met supplementen

Een belangrijke en bekende speler op het gebied van cholesterol is de Rode Gist Rijst. Deze is van nature rijk aan Monacoline K.

In de Arkosterol van Arkopharma is de Rode Gist Rijst gecombineerd met Policosanol. Het is een vrij verkrijgbaar zelfzorg product dat volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten op natuurlijke basis is samengesteld.

In een recente publicatie in het Pharmaceutisch Weekblad is uit talloze studies gebleken dat Rode Gist Rijst een natuurlijk alternatief kan zijn voor personen die niet goed tegen statines kunnen of zij die liever een natuurlijk product willen gebruiken. Door het gebruik van Arkosterol kan binnen 12 weken een gemiddelde verlaging van maar liefst 22%* worden bereikt.

Van 24 mei t/m 24 juni krijg je bij Orthovitaal €5,00 korting op je aankoop van Arkosterol 180 capsules.

*Verhoeven V, Lopes-Hartmann M, Remmen R et al. Red yeast lowers cholesterol in physicians: a double blind placebo controlled randomized trial. BMC Compl Altern Med 2013;13:178-85.
Arkosterol
€ 44,50€ 39,50
Meer info
Bestel: