Moment...

Laatste blogs


Blijf langer bruin met deze handige tips!

Na een heerlijke week (of twee) heb je een mooie kleur opgebouwd en zie je er glanzend bruin uit. Eenmaal thuis vervaagt deze kleur snel. Hoe houd je dit mooie bruine kleurtje langer vast? Graag geven wij je tips om er net iets langer van te kunnen genieten. 


Hydrateer je huid

Een gehydrateerde huid zorgt voor langer kleurbehoud. Smeer je daarom altijd na het zonnen in met after sun voor een directe hydratatie na het zonnen. Vervolgens kun je een goede hydraterende bodycrème of - lotion gebruiken voor dagelijks gebruik. 

Vermijd een uitgebreid bad

In het licht van bovenstaande is het niet slim om lang in bad te weken. Je huid droogt hierdoor uit en dat is niet goed voor je kleur. Dit geldt ook voor zwembadwater. Neem een lekkere, verfrissende douche om de vochtbalans op peil te houden. Zet het water niet te warm.

Scrubben

Om je huid goed bruin te laten worden kun je ook wat voorwerk doen. Scrubben is met name belangrijk vóór het zonnen. Je haalt hiermee dode huidcellen weg, waardoor de kleur dieper in de huid kan doordringen. Voor na het zonnen kan een milde scrub gebruikt worden en sluit je af met een hydraterende crème of lotion. Ga niet met grove korrels aan de slag.
Een milde scrub verwijdert alleen dode huidcellen en niet je kleurtje!

Voorkom vervellen

Wanneer je gaat vervellen verlies je huid. En dit is net de huid die blootgesteld is aan de zon en verkleurd is. Een goede zonbescherming is dan ook onmisbaar voor een bruine kleur. Dit zorgt er voor dat je niet verbrand en voorkomt uitdroging en vervelling. 

Drink veel water

Water zorgt voor hydratatie en dit is nodig voor een mooie stralende huid. Extra belangrijk voor je kleur. 

Eet veel fruit en groente

Voor een gezonde huid is het belangrijk om veel fruit en groente te eten. Groente en fruit bevatten vitamines, mineralen en antioxidanten die voor een gezonde, stralende huid zorgen.