Moment...

Laatste blogs


Rode gist rijst helpt bij het behoud van een gezond cholesterol

Rode gist rijst wordt veelvuldig ingezet bij verhoogd cholesterol als vervanging voor statines. Statines kunnen veel bijwerkingen hebben en Rode gist rijst zou hier een natuurlijk alternatief voor kunnen zijn. Rode gist rijst bevat Monacoline K, welke bij een inname van minimaal 10 mg per dag kan bijdragen aan de instandhouding van een gezonde cholesterolspiegel. Tijd om dit supplement nader te bekijken.


Verhoogd cholesterol

Ten eerste: wat is verhoogd cholesterol?
Om dit uit te leggen is het belangrijk om te weten wat cholesterol is. Cholesterol is een vetachtige stof die van nature in het lichaam voorkomt. Ook wordt het uit de voeding opgenomen. Je hebt LDL-cholesterol en HDL-cholesterol. Het HDL-gehalte is het 'gezonde' cholesterol en heeft je lichaam nodig voor tal van lichamelijke processen, zoals het aanmaken van hormonen en cellen. Ook transporteert HDL het overtollige cholesterol terug naar de lever, terwijl LDL het juist van de lever naar het lichaam transporteert. Daar kan het zich ophopen in de binnenwand van de slagaders. Het LDL-gehalte is het 'verkeerde' cholesterol. Je lichaam behoudt normaliter deze balans keurig in de gaten en grijpt indien nodig in. Alleen wanneer er bijvoorbeeld veel verzadigd vet wordt gegeten, er overgewicht is, je diabetes hebt of veel alcohol nuttigt, kan deze balans verstoord raken en dat kan schadelijk zijn voor je gezondheid.

Cholesterol op een natuurlijke manier verlagen

Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt ondernemen om jouw kans op een verhoogd cholesterol te verminderen en daarmee het risico op hart- en vaatziekten verkleinen.

Minder verzadigd vet

Zorg dat je gezond en gevarieerd eet. Dit houdt in dat je zo min mogelijk verzadigd vet eet. Dit zit in frituurvet, chips, koekjes en bewerkte voeding. Het wil niet zeggen dat je geen vet meer mag eten. Het eten van onverzadigd vet als olijfolie en visolie is juist een slimme keuze. Hiervan weten we dat ze meervoudige onverzadigde vetten bevatten, welke goed zijn voor de cholesterolspiegel. Daarnaast is het uiteraard belangrijk om gevarieerd volgens de Schijf van Vijf te eten om zo aan de behoeften van het lichaam te voldoen.

Lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging is een tweede, erg belangrijke pijler.
Het verbetert je cholesterolspiegel. Door te bewegen stijgt HDL-cholesterol en daalt LDL-cholesterol. Het advies is om iedere dag minimaal een half uur matig intensief te bewegen en één keer in de week een uur intensief. Op deze manier heeft lichaamsbeweging een positief effect op je gezondheid.

Let op je gewicht

Hoe hoger je gewicht, des te groter je kans op hart- en vaatziekten. Overgewicht verhoogt namelijk je cholesterolgehalte en je bloeddruk. Ook versterken deze risicofactoren elkaar. Als je afvalt, daalt niet alleen je gewicht, maar ook je bloeddruk en cholesterolgehalte. Uiteraard heeft afvallen veel meer positieve effecten op de gezondheid van je lichaam.

Rode gist rijst* en cholesterol

Een veelgebruikt product voor de instandhouding van normale cholesterol-gehalten is de Rode gist rijst. Rode, gefermenteerde rijst komt oorspronkelijk uit China en wordt verkregen door de witte rijst te laten fermenteren met de gist Monascus purpureus. Hierdoor krijgt het een dieprode kleur. Na deze fermentatie bevat de rijst o.a. Monacoline K, waarvan bij een minimale inname van 10 mg per dag een gunstig effect wordt gezien op het behoud van normale cholesterolwaarden.

*Dit product kan de werking van geneesmiddelen beïnvloeden. Overleg met je arts voor je dit product gaat gebruiken. Voor het gebruik bij zwangerschap moet je overleggen met de behandelend arts. Dit product is geschikt voor volwassenen vanaf 18 jaar.

BESTEL UW GRATIS PROEFPAKKET OF VRAAG HET AAN VIA HET CONTACTFORMULIER
Dit proefpakket bevat 30 tabletten Rode Gist Rijst Complex van Orthovitaal om vrijblijvend te proberen.

Rode rijst Q10 platinum
60 capsules (887464)
€ 22,50€ 21,38
Meer info
Bestel:
Arkosterol
€ 44,50€ 31,95
Meer info
Bestel:
Bio Active rode gist rijst
€ 24,95€ 23,70
Meer info
Bestel:
Rode rijst visolie Q10
42 capsules (834198)
€ 20,79€ 19,75
Meer info
Bestel:
NIEUW Rode Gist Rijst Complex
€ 32,50
Meer info
Bestel: