Moment...

Laatste blogs


HERFST: dit doet de herfst met je lijf!

We denken bij de herfst vaak aan donkere dagen en een sombere periode waarin we niet helemaal onszelf zijn. Toch zijn de omstandigheden om op je best te zijn in herfst zeker aanwezig. Het najaar heeft namelijk ook veel voordelen.

Hieronder een aantal redenen om de herfst te omarmen en er volop van te genieten!


Lekker slapen

De plaknachten van de zomer zijn voorbij. Niet meer draaien en woelen maar heerlijk slapen. Het is bewezen dat een lagere temperatuur helpt om beter te slapen. Ook wordt het vroeg donker, wat er voor zorgt dat de melatonine-productie de tijd krijgt om op gang te komen. Tegen de tijd dat je naar bed gaat ben je lekker slaperig. In de zomer is het vroeg licht en dat betekent vaak ook vroeg wakker. Tijdens de herfst wordt het steeds later licht en kun je lekker lang doorslapen. Zo pak je meer slaapuren en dat is goed voor je lijf en geest!

Herfst = loslaten

De herfst staat voor loslaten, achter je laten wat je niet meer nodig hebt en je klaar maken voor de winter. Dit zie je in de natuur ook gebeuren. De bladeren komen los van de bomen en de dieren trekken zich terug. Het kan zijn dat je in de herfst tot inzichten komt. Ook krijg je misschien de behoefte eens goed op te ruimen en weg te doen wat je niet meer nodig hebt.  Maar ook lichamelijk kun je loslaten, denk bijvoorbeeld aan extra haarverlies in de herfst.

De herfstkleuren doen je gemoed goed

De mooie, gevarieerde kleuren van de herfst zijn ieder jaar weer prachtig om te zien. Tijdens een  wandeling door het bos gaan alle kleuren aan je voorbij, dat ziet er prachtig uit. Van een frisse neus klaart je geest op. Als het herfstzonnetje schijnt pik je ook nog wat vitamine D op, wat bijdraagt aan soepele spieren, goed is voor je botten én zorgt voor een goede weerstand.

Het helpt je helder nadenken

We blijven nog even bij het gemoed. Frisse lucht doet een mens goed en het helpt je vaak om helder na te denken. Voel je je wat duf worden? Ga lekker een blokje om en haal een frisse neus. Je knapt er enorm van op en ook je hoofd voelt weer fris na een wandeling in de kou.

Kruiden van het seizoen

In de herfst gebruik je andere kruiden en specerijen dan in de zomer. En dat is niet voor niets. In de zomer wil je zo fris en koel mogelijk eten en gebruik je veel verkoelende producten als salades. In de herfst doen de verwarmende kruiden weer hun intrede. Kaneel, gember, nootmuskaat hebben een verwarmend effect op je lichaam. Daarnaast hebben ze ook eigenschappen die bijdragen aan een goede gezondheid. Gember heeft bijvoorbeeld een maagversterkende invloed, helpt bij de spijsvertering en ondersteunt ons immuunsysteem*
*Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Samen zijn is fijn

In de zomer ben je vaak buiten te vinden, het is tenslotte mooi weer. Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan ben je weer meer binnen te vinden. Samen met je geliefde op de bank, onder een deken met je favoriete serie. En dan zonder schuldgevoel omdat het buiten mooi weer is. Van samen knuffelen op de bank krijgt je oxytocine-niveau een boost. Dit staat ook bekend als het knuffelhormoon. Je voelt je extra verbonden met je partner en de mensen om je heen.

De feestdagen komen er aan

Als het buiten donkerder en kouder wordt, komen ook langzaam de feestdagen dichterbij. Halloween, Sint Maarten maar ook Sinterklaas en Kerst komen weer in het vizier. Je kunt je verheugen op al die leuke feestdagen samen met je familie en vrienden. Het serotonine-gehalte in je lijf stijgt, je wordt enthousiast. Serotonine wordt ook wel gelukshormoon genoemd. En daar knapt je humeur enorm van op. 
Vitamine C 1000 (Ortho)
€ 10,25
Meer info
Bestel:
Vitamine B Complex VERNIEUWD
100 tabletten (651012)
€ 10,25
Meer info
Bestel:
Echinacea 250 mg Tabletten
€ 20,50
Meer info
Bestel:
Vitamine D3 - 25mcg
€ 20,50€ 15,45
Meer info
Bestel:
Zink Citraat 50mg
90 tabletten (672022)
€ 13,34
Meer info
Bestel:
Multi Energy antioxidant complex
€ 51,45
Meer info
Bestel: