Moment...

Laatste blogs


Ondersteun de weerstand van je kind met onze handige tips!

Tijdens de herfst- en wintermaanden wordt onze weerstand extra op de proef gesteld. Dit geldt ook voor de weerstand van onze kinderen. Iedereen wordt weleens ziek en dat is een natuurlijk proces. Kinderen zijn over het algemeen wat vaker ziek. Hoe dat komt en hoe je de weerstand van je kind kan ondersteunen ontdek je hier.


Kinderen zijn vaker ziek

De weerstand van kinderen is nog redelijk beperkt omdat het immuunsysteem alleen maar bekende virussen kan bestrijden en het lichaam kent nog maar een beperkt aantal virussen. De virussen winnen daarom vaak de strijd van het immuunsysteem. (Jonge) kinderen zijn in verhouding weinig met verkoudheidsvirussen in aanraking gekomen en dat maakt ze vatbaarder voor ziekte.

Immuunsysteem van een kind

Baby's krijgen de antistoffen via de moedermelk binnen en dat zorgt ervoor dat ze zo gezond mogelijk kunnen blijven. Naarmate kinderen ouder worden, worden ze steeds vaker blootgesteld aan virussen. Wanneer een virus binnen dringt zal je kind antistoffen gaan aanmaken om de volgende keer de infectie de kop in te kunnen drukken. Een natuurlijke manier om het immuunsysteem te versterken. Dit proces kost jaren en de ontwikkeling van virussen staat ook niet stil. Een ongoing process dus.

Ondersteun het immuunsysteem van je kind met deze tips

Er zijn talloze manieren om de weerstand van je kind te ondersteunen en hieronder vind je de belangrijkste op een rij.

1. Rust is belangrijk

Kinderen hebben veel slaap nodig, veel meer dan wij. Gemiddeld is dit zo'n 10-14 uur per dag. Dit is nodig om de dag te verwerken, uit te rusten maar ook om tal van lichamelijke processen te ondersteunen. Zorg daarom voor voldoende slaap in een koele, donkere kamer.

2. Zorg voor regelmaat

Slaap is een onderdeel van deze regelmaat maar ook het eten en drinken op bepaalde tijden geeft stabiliteit, ook voor het lichaam. Daarnaast biedt het kinderen een emotionele zekerheid die bijdraagt aan een ontspannen, stressvrije omgeving.

3. Frisse lucht

Laat je kinderen lekker buiten spelen, ravotten, fietsen en ontdekken. Frisse lucht is onmisbaar in een gezonde levensstijl. Neem ze mee voor wandelingen in het bos en maak ze deelgenoot van de mooie natuur. Ze komen met gezonde, rode wangen thuis.

4. Handen wassen

Een goede handhygiëne is onmisbaar in de strijd tegen bacteriën. Laat je kinderen daarom regelmatig zijn of haar handen wassen. Doe dit een paar keer per dag en niet alleen na een toiletbezoek of voor het eten. Als je je handen vaker wast krijgen bacteriën en virussen minder kans zich te verspreiden.

5. Goede voeding

Gezonde voeding is belangrijk en suiker past niet in een gezonde levensstijl. Probeer suikerhoudende voedingsmiddelen dan ook zoveel mogelijk te mijden. Suiker verwerken kost energie en dat is ook nodig voor een goed werkend immuunsysteem. Gevarieerde voeding met veel groente en fruit levert veel vitamines en mineralen en geven energie.
Ook zijn er speciale supplementen voor kinderen. Denk hierbij aan de Vitamine D, welke zorgt voor een goede weerstand bij kinderen. Wil je kinderen extra ondersteunen, dan bestaan er speciale preparaten voor kinderen. 

6. Genoeg drinken

Voldoende water drinken is belangrijk voor het lichaam en het voorkomt uitdroging van de slijmvliezen. Deze zijn belangrijk om virussen te weren. Dus zorg er ook vooral voor dat je kind genoeg drinkt op een dag.

7. Gezonde omgeving

Frisse lucht en een schone omgeving zijn essentieel voor een kind. Roken past daar niet bij. Passief meeroken is voor kinderen schadelijk en kan er voor zorgen dat luchtwegen en longen sneller geïrriteerd raken. Mocht je toch willen roken dan kan het een optie zijn dit buiten te doen zodat je kinderen er geen hinder van ondervinden. Uiteraard is het beter om helemaal niet te roken.

8. Samen genieten

Kinderen horen zoveel mogelijk zorgenvrij te zijn. Probeer daarom leuke dingen met je kinderen te doen en samen te genieten. Stress kan er voor zorgen dat het immuunsysteem niet goed zijn werk kan doen en dan dringt een verkoudheid gemakkelijker binnen. Een gelukkig kind zal lekker in zijn vel zitten en dat werkt door in het lichaam.
Dino Multi
€ 23,99€ 22,79
Meer info
Bestel:
Echinaforce Junior met C
40 kauwtabletten (812448)
€ 11,49€ 10,92
Meer info
Bestel:
Animal Parade  Cherry
90 kauwtabletten (778110)
€ 22,95€ 21,80
Meer info
Bestel:
Orthica Dino D druppels
25 ml (952339)
€ 14,35€ 13,63
Meer info
Bestel:
Omega 3 for kids met zwarte bessensmaak
100 kauwtabletten (814799)
€ 21,75€ 20,66
Meer info
Bestel: