Moment...

Laatste blogs


Droge huid in herfst en winter? Dit moet je doen voor een zachte huid!

Een droge, trekkerige huid in de herfst en winter? Je bent niet de enige. Velen van ons hebben last van een rode, droge en trekkerige huid tijdens deze seizoenen. Vaak is de huid over het algemeen droger maar de klachten zien we het vaakst in het gezicht, ellebogen, knieën en rondom de handen en voeten. Een droge huid is niet schadelijk maar kan wel vervelend aanvoelen. Wanneer het niet goed behandeld wordt kan de huid gaan, schilferen, scheuren of kunnen er wondjes ontstaan. Het is slim om dit te voorkomen en de huid bij droogte de behandeling te geven die het hard nodig heeft.


Hoe ontstaat een droge huid?

De vochtbalans in de huid is een dynamisch proces en wordt onder andere op peil gehouden door de talgkliertjes in onze huid. Deze talgklieren zorgen voor een soort vetlaagje die de huid beschermt. Wanneer het kouder wordt produceren deze talgklieren minder talg en is de vetlaag minder dik. Hierdoor wordt onze huid meer blootgesteld aan de elementen, wat de vochtbalans niet ten goede komt. Ook trekken de bloedvaten door kou steviger samen, wat de zuurstoftoevoer naar de huid vermindert. Verder kan ook het gebruik van synthetische stoffen in bijvoorbeeld onze make up de huid irriteren en uitdrogen. 

Een andere belangrijke oorzaak voor een droge(re) huid in de herfst- en wintermaanden is onze verwarming. Het gebruik van de verwarming zorgt voor een verminderde luchtvochtigheid in huis of op het werk. Het gevolg hiervan is een verminderde vochtbalans in de huid. 

Uiteraard kan een droge huid ook aangeboren zijn zoals het geval is bij  psoriasis, eczeem, hypothyreoïdie, fibromyalgie en diabetes.
Als laatste is een slechte levensstijl ook niet goed voor de huid. Te weinig drinken, ongezond eten en roken kunnen hier aan ten grondslag liggen. 

Symptomen droge huid

Bij een droge huid zie je vaak een of meerdere van de volgende symptomen:
 • Een droog, schraal of trekkerig gevoel
 • Schilfertjes
 • Roodheid
 • Lijntjes of barsten
 • Kloven

Droge huid effectief behandelen

 • Gebruik bij het douchen en baden, maar ook bij reinigingsproducten voor het gezicht, producten die speciaal voor de droge huid zijn. 
 • Smeer de huid na het douchen iedere dag in met een bodylotion. Gebruik extra veel crème op plekken waar de huid meer droog is. Zorg dat je huid de tijd krijgt om de crème op te nemen voordat je je kleding aan doet. Heb je erg veel last van droogheid dan is het zelfs aan te raden de huid twee keer per dag in te smeren. 
 •  Gebruik ook na het handen wassen altijd een goede, vochtinbrengende handcrème. Omdat we onze handen veelvuldig wassen drogen deze erg snel uit en is extra aandacht nodig.
 • Gebruik in de herfst- en wintermaanden een luchtbevochtiger in huis en op het werk. De ideale luchtvochtigheid is tussen de 50 en 70 procent. Het gebruik van de verwarming zorgt er voor dat dit percentage aanzienlijk daalt.
 • Drink veel water. De vochthuishouding dient ook van binnenuit op peil gehouden te worden.
 • Scrub je huid minimaal één keer per week. Dit zorgt er voor dat de dode huidcellen verwijderd worden. Het stimuleert de doorbloeding en de aanmaak van nieuwe cellen. Hier zijn speciale scrubzouten voor verkrijgbaar.
 • Kleed je goed aan wanneer het weer nat, koud of guur is. Probeer de huid zo min mogelijk bloot te stellen aan de elementen. 
Gehwol Klovenzalf
€ 9,95€ 9,45
Meer info
Bestel:
Crème Bioforce
30 gram (990018)
€ 6,84
Meer info
Bestel:
Cardiflor Creme
€ 15,28€ 14,52
Meer info
Bestel:
Cardiflor Zalf
25 gram (828870)
€ 9,69€ 9,21
Meer info
Bestel:
Klovenzalf Naturalize
250 ml (956225)
€ 9,95€ 9,45
Meer info
Bestel:
Pedyx voetcreme voor droge huid
€ 9,95€ 9,45
Meer info
Bestel:
Dermagiq Handcreme
100 ml (826431)
€ 10,75€ 9,95
Meer info
Bestel:
Lanoline Creme
30 gram (798568)
€ 4,95€ 4,70
Meer info
Bestel:
Biodermal dagcreme voor droge huid
50 ml creme (836716)
€ 19,99€ 18,99
Meer info
Bestel:
Fagron Cetomacrogol zalf FNA
100 gram (902135)
€ 9,07€ 8,62
Meer info
Bestel:
Bepanthen droge en gevoelige huid creme
150 ml (930121)
€ 16,75€ 15,90
Meer info
Bestel:
100% natuurlijk RIO Rosa mosqueta gezichtsscrub
100 ml (898987)
€ 9,95€ 9,45
Meer info
Bestel:
Nature Box Douchegel
€ 4,49€ 4,27
Meer info
Bestel: