Moment...

Laatste blogs


Mooie en verzorgde voeten in de lente

Begin de lente met mooie verzorgde voeten

De eerste warme dagen zitten er op en dat betekent weer rokjes, korte broeken en sandalen.
Na lang opgesloten te zijn geweest in warme laarzen en schoenen zijn je voeten en teennagels nog niet klaar voor een publieke verschijning. Tijd om je voeten te verzorgen zodat ze weer stralen met het mooie weer!
Door opgesloten te zitten in je schoenen maar ook omdat je ze gewoonweg minder aandacht geeft in de winter, kunnen er allerlei voetproblemen ontstaan. Denk hierbij aan kalknagels, eelt, ingegroeide en afgebrokkelde teennagels en misschien wel een verwaarloosde schimmelinfectie. Tijd voor wat aandacht voor je voeten!

Zweetvoeten in schoenen

De warmere temperatuur en hogere luchtvochtigheid zorgt ervoor dat zweetvoeten ontstaan. Niet zozeer het transpiratievocht zorgt voor de onaangename geur, maar de bacteriën die vermenigvuldigen in een vochtige omgeving zorgen voor de nare geur. Ventilerende schoenen kunnen helpen om de voeten zo droog mogelijk te houden, waardoor bacteriën minder snel vermeerderen. Dat zorgt voor frisse voetjes.

Ingegroeide en afgebrokkelde teennagels

Verzorg je voeten ook door je teennagels regelmatig en op de juiste manier te knippen.
Je kunt ze het beste knippen wanneer je net onder de douche of uit bad komt. De nagels zijn dan nog zacht.
Knip ze vervolgens recht af, zonder hoekjes. Zo voorkom je ingegroeide teennagels. Knip ze ook niet te kort, dat werkt ingroeien ook in de hand.

Heb je last van afbrokkelende teennagels? Biotine wordt vaak de vitamine voor haar en nagels genoemd. Het maakt de nagels steviger en voorkomt splijten. De aanbevolen hoeveelheid is 2,5 mg per dag gedurende 6 maanden. Het duurt enige tijd voordat je effect ziet.
Daarnaast zijn selenium en zink ook essentieel voor het behoud van gezonde nagels. Deze combinatie is te vinden in b.v. Haar Huid Nagel.

Als laatste geef je ze natuurlijk een mooi lentekleurtje!

Kalknagels

Kalknagels hebben eigenlijk niets met kalk te maken. Het is een schimmelinfectie die je nagels aantast, waardoor ze er kalkachtig uit gaan zien. Een kwart van de bevolking heeft wel eens last van deze hardnekkige schimmel.
Meestal begint de infectie aan de nagelranden. De nagel krijgt vervolgens een wit of gelig vlekje. Van daaruit verspreidt de schimmel zich verder in de nagel en kan deze dikker, broos en brokkelig worden. Zo’n vervormde nagel is soms pijnlijk en ziet er niet zo mooi uit. Het is ook erg besmettelijk!

Er zijn verschillende producten op de markt voor de behandeling van kalknagels. Zo kan de kalknagelpen van Wartner of Nailner je helpen. Wil je liever een natuurlijk alternatief? Probeer dan eens de kalknagelolie van Naturalize of Jacob Hooy.

Eelt verwijderen blijft belangrijk

Overtollig eelt ontstaat doordat overmatige druk of wrijving op de voet ontstaat. Zomerschoenen hebben door hun vaak mindere steun, meer de neiging om drukpunten te creëren. En dus ontstaat er ook meer eelt. Een eenvoudige eeltvijl kan tijdens het douchen al de meeste problemen verhelpen. Het eelt wordt dan wat zachter en kan makkelijk verwijderd worden. Goed insmeren met een verzorgende crème, b.v. Naturalize eelt- en hielklovencreme is ook aan te bevelen.