Moment...

Laatste blogs


BLOG: huidverzorging tijdens de zomer

Je huid mooi en gezond tijdens de zomer

Of je nu in eigen land blijft of naar een zonnig oord vertrekt, je huid wordt tijdens de zomermaanden geregeld blootgesteld aan de zon. Dit is erg fijn voor de vitamine D productie maar de kans dat je verbrandt in de zon is erg groot met alle gevolgen van dien. Ook kan de huid sneller uitdrogen en gaan trekken. Het is belangrijk goed voor je huid te zorgen als je de kans op huidproblemen wil verminderen en graag een egale bruine kleur wilt! Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je veilig in de zon zit, dit om huidkanker te voorkomen.
Straling van de zon

De zon geeft drie soorten licht af: infrarood, zichtbaar licht en ultraviolet licht (UVA en UVB). Het zonlicht bestaat voor meer dan 95 procent uit UVA-straling. UVB (met de B van burning) bevat slechts 5 procent van de zonnestralen. Ultraviolet zorgt ervoor dat de stralen warm zijn. De UVA-stralen dringen dieper door in je huid en kunnen daar voor aanzienlijke schade zorgen.
Het is daarom erg belangrijk dat je smeert met een Sun Protection Factor die zowel de UVA en UVB stralen tegenhoudt. Dit is tegenwoordig bij de meeste zonnebrandproducten het geval.

Smeren, smeren, smeren

De beste manier om je te beschermen tegen de zon is eigenlijk je huid bedekken met een laagje kleding. Hier kan de straling niet goed doorheen. Maar omdat de meesten van ons toch liever zo'n mooi bruin kleurtje krijgen is het enorm belangrijk om heel erg goed te smeren. De dagelijkse verzorging zou standaard uit factor 30 moeten bestaan en wanneer je met een lichte huid naar het strand gaat zou dit zelfs factor 50 moeten zijn. Het is een fabel dat je hierdoor niet bruin zou worden.

Breng een half uur voordat je gaat zonnen de zonnebrandcreme op en herhaal dit iedere drie uur. Blijf tussen 11:00 uur en 15:00 uur zoveel mogelijk uit de zon. Dan is de zon op z'n sterkst. Houdt er rekening mee dat je gezicht en decolleté extra aandacht nodig hebben omdat de huid daar dunner is en dus extra snel verbrandt.

Wil je graag make up dragen? Breng dan eerst een zonnebrandcreme op, laat dit een kwartiertje drogen en doe dan je gebruikelijke foundation op. Er zijn zelfs speciale foundations en sticks die je om de paar uur kunt aanbrengen en je zo tegen de zon beschermen.

Help, ik ben verbrand

Wat kun je doen als je verbrand bent? Het enige wat je kunt doen is jezelf goed insmeren met een verkoelende, hydraterende after-sun en gedurende enkele dagen uit de zon blijven. Zo krijgt de huid de kans zich te herstellen. Houdt er rekening mee dat er een verband is tussen verbranden en een verhoogde kans op huidkanker!

Een droge huid

Water toevoegen werkt helaas niet. Integendeel. Bij een vochtarme huid is voldoende en regelmatige hydratatie erg belangrijk.
Je kunt dit doen door vochtinbrengende cremes te gebruiken. Deze moeten in ieder geval één of meerdere van deze stoffen bevatten: glycerine, hyaluronzuur, collageen, petrolatum, minerale oliën, plantaardige oliën of lanoline.
Tip: smeer voordat je gaat slapen je gezicht in met een flinke laag olijfolie of vaseline. Ziet er gek uit, maar doet wonderen!

Een egale teint

Velen van ons weten dat voordat je aan het zonnebaden slaat, we onze huiden goed moeten scrubben. Met een scrub verwijder je de dode huidcellen. Na een scrubbeurt is je huid schoon en glad, voorwaarde voor een egaal bruin teintje.

Maar dat je huid ook tijdens een zonvakantie wel een 'scrubje' kan gebruiken, weet nog niet iedereen. Vaak wordt er gedacht dat een scrub de mooie, bruine kleur die je moeizaam hebt opgebouwd, in een keer wegvaagt. Niets is minder waar. Een scrub geeft je huid zijn mooie glans terug en zorgt voor een diepe, egale bruining waar je lang plezier van hebt!

Gladde benen

Iedereen wil ze hebben, maar niet iedereen is er mee gezegend: weinig haargroei. De beste manier om je benen in de zomer glad te krijgen en te houden is door ze te harsen en dit bij te houden met een (elektrische) epilator. Ga niet zelf aan de slag maar laat dit doen bij je schoonheidsspecialist. Harsen is een techniek die goed uitgevoerd moet worden om tot goede resultaten te komen.