Moment...

Laatste blogs


BLOG: Dof en droog haar in de zomer is verleden tijd met onze tips!

We genieten volop van de zon en zijn veel te vinden op de terrassen, stranden en in de tuin. We smeren onze huid vaak goed in en ook na het douchen of in bad gaan verzorgen we onze (droge) huid met een bodylotion of lekkere crème. Het haar heeft ook te lijden onder de warmte van de zon of het zeewater en dat kan resulteren in droog en dof haar. Hoe komt dit? Gelukkig kun je zelf aan de slag met het voeden van je haar, zodat het binnen een mum van tijd weer gevoed en gezond aanvoelt.


Waarom is mijn haar droog in de zomer?

Net als onze huid worden onze haren blootgesteld aan weer en wind. In de zomermaanden staat de zon vaak op je huid en haar te branden. Ook duiken we lekker fris het zwembad of de zee in. Het gevolg hiervan is dat het zout het vocht gemakkelijk uit je haar trekt en chloorwater droogt je hoofdhuid uit omdat het je natuurlijke vetlaag van je hoofdhuid aantast. De zon op zich droogt je haar natuurlijk ook uit. Dit allemaal kan er voor zorgen dat je haar sneller uitdroogt en dof wordt.


Voed je haar in de zomer

We voeden onze huid met bodylotions en crèmes maar ons haar vergeten we vaak. Door de zon, de warmte, het zout van het zeewater of de chloor van het zwembad kan het uitdrogen. Het resultaat is een bos stro die erg droog aanvoelt. Je kunt het haar ondersteunen door bijvoorbeeld na de shampoo een conditioner te gebruiken of een haarmasker aan te brengen. Dit kun je ook zelf maken met bijvoorbeeld olijfolie, avocado en honing. Je hebt speciale shampoos, conditioners en haarmaskers voor droog haar.

Uiteraard geldt ook het principe dat schoonheid van binnenuit komt. Wanneer je goed voor je lichaam zorgt is dit af te lezen aan je huid en haar. Drink dus minimaal 1,5-2 liter water, eet veel groente en fruit en pak voldoende rust. Voor het haar zijn B-vitamines en met name vitamine B8, Zink en Selenium belangrijk. Zij dragen bij aan een goede conditie van het haar. Twijfel je of je voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt? Een multivitamine of een supplement voor huid, haar en nagels kan een goede aanvulling zijn.


Spoel goed uit

Dit geldt uiteraard voor haarverzorgingsproducten als shampoo en conditioner maar ook zeker als je gezwommen hebt in de zee of het zwembad. Spoel wanneer je in contact bent gekomen met water je haar goed uit om chloor en zout te verwijderen.

Ben voorzichtig met de föhn

Föhnen produceert ook warmte en hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als de zon: het droogt je haar uit. Het kan op den duur zelfs beschadigen. Het advies is ook om, zeker tijdens de warme zomermaanden, de föhn te laten liggen en je haar aan de lucht te laten drogen. Dit geldt natuurlijk ook voor de stijltang of krultang. Wil je toch graag je haar föhnen of krullen? Gebruik dan een beschermende spray.

Bescherm je haar

De beste manier om je haar te beschermen is door het uit de zon te houden en niet teveel met je haar onder water te gaande zee of het zwembad. Zet een leuk hoedje of bandana op of doe je haar in een knot zodat het niet nat wordt. Het zijn kleine dingen die je kunt doen om je haar te beschermen.
Er zijn ook speciale haarverzorgingsproducten met een zonbescherming. 
Nature Box haarkuur
150ml avocado (930767)
€ 5,99€ 5,69
Meer info
Bestel:
Nature Box Shampoo
€ 5,99€ 5,69
Meer info
Bestel:
Nature Box Conditioner
€ 5,99€ 5,69
Meer info
Bestel:
Syoss Heat Protect styling spray
250 ml (837939)
€ 6,40€ 6,08
Meer info
Bestel: