Moment...

Laatste blogs


BLOG: haarverzorging in de zomer

5 tips voor haarverzorging in de zomer

De zomertijd vergt heel wat van het haar. Zon, chloorwater en zeewater betekenen een grote aanslag op de gezondheid van het haar. Het haar wordt droger, stugger en verliest glans.  Extra verzorging en bescherming is daarom een ‘must’.
Lees hier onze tips voor haarverzorging in de zomer.


1. Voedende haarmaskers

Een goede manier om tijdens de zomermaanden je haar extra te ondersteunen is met haarmaskers. Het geeft het haar weer een gezonde en glanzende uitstraling. Je kunt deze kant en klaar kopen maar er bestaan ook allerlei gemakkelijke recepten voor haarmaskers voor het behandelen van droog haar.
Geschikte ingrediënten zijn onder meer olijfolie, avocado en honing.
Er zijn verschillende recepten op het internet te vinden. Goedkoop en 100% natuurlijk!
Let op: het is een misvatting dat haarmaskers gespleten punten kunnen herstellen!

2. Vaker naar de kapper in de zomer

Gespleten haarpuntjes? De enige manier om er vanaf te komen is door ze af te knippen. In de zomer kan de zon het haar flink beschadigen. Door het haar wat vaker te knippen blijft het gezonder. Je kunt het beste om de 4 tot 6 weken naar de kapper gaan. Een goede tip om de haarpuntjes te beschermen tijdens een dagje strand is door de haarpunten in te wrijven met jojoba-olie. Dit maakt de haarpunten zacht en beschermt tegen uitdroging en beschadiging.

3. Laat de shampoo staan

Elke dag je haren met shampoo wassen? Het is een gewoonte van heel veel mensen. Zeker in de zomer kun je de shampoo beter een paar dagen laten staan. Op deze manier geef je de hoofdhuid de kans om voldoende natuurlijke vetten aan te maken. Elke dag het haar met shampoo wassen verstoort dit proces. Ga je iedere dag met je haar in de zee of het zwembad? Dan is het wel belangrijk iedere dag je haar te wassen om het zout en het chloor te verwijderen.

4. Baking soda

Wil je geen shampoo gebruiken, maar is het haar eigenlijk toch te vies, dan kun je ook gewoon alleen het haar met water wassen. Je kunt ook baking soda gebruiken als alternatief. Baking soda is zuiveringszout waarmee je zowel vuil als vieze geuren weg kunt wassen. Los een theelepel baking soda op in een kopje lauw water en dep dit op het haar.

5. Gebruik haarproducten met UV-filters

Naast zonnebrandcrèmes met UV-filters die de huid beschermen, zijn er ook talloze haarproducten met UV-filters die het haar extra bescherming bieden, zoals shampoos, conditioners, sprays en oliën. Ze beschermen zowel de kleur als de structuur van het haar.