Moment...

Laatste blogs


Natuurlijke manieren om muggen te verjagen

Natuurlijke manieren om muggen te verjagen

Je kent het wel: zit je lekker buiten op die lange zomeravond, begint alles ineens te jeuken. En dat houdt niet meer op. De muggen hebben je weten te vinden en prikken je het liefste de hele avond.  Het is erg vervelend en je wilt er iets aan doen. We willen graag van muggen af, maar dan wel op een veilige manier. We gebruiken gelukkig steeds meer natuurlijke producten om ons te beschermen tegen insecten en dat is goed voor ons en voor het milieu.
De natuur heeft ook tal van grondstoffen beschikbaar die kunnen helpen in de strijd tegen die vervelende bultjes en jeuk door de veroorzakers te verjagen.
En er zijn natuurlijk ook praktische tips die er voor zorgen dat ze niet in je huis kunnen komen.


Plaats horren voor ramen en deuren/ hang een klamboe boven je bed

Erg voor de hand liggend, maar door horren voor ramen en deuren te plaatsen, maak je het muggen heel moeilijk om binnen te komen en voorkom je veel bultjes en jeuk.


Tea Tree Olie

Tea tree olie heeft een karakteristieke geur waar je van moet houden. Het mooie is dat muggen er in elk geval niet van houden. Door jezelf in te smeren met tea tree olie komen muggen niet bij je in de buurt. Het is verkrijgbaar in olie of crème. De crème kun je ruim op de huid aanbrengen. De olie meng je met een basisolie (b.v. amandelolie) en daarmee smeer je je huid lekker in.

Citronella olie

Ouderwets, maar effectief. Je kunt een paar druppels citronella olie op je huid aanbrengen.  Je kunt ook wat druppels vermengd met water in een geurbrander doen. Door de warmte verspreidt de geur zich door de ruimte en helpt muggen verjagen.

Knoflook

Knoflook is gezond én het verjaagt muggen. De sterke, penetrante lucht van knoflook houdt muggen op een afstand. Lekker veel van eten dus.

Lavendel

Lavendelstruiken laten de tuin heerlijk geuren. Op deze manier houdt je muggen al op afstand. Wil je lekker buiten zitten, hang dan wat gedroogde lavendel op of smeer wat lavendelolie op je huid. Werkt ook heerlijk ontspannend!

Kattenkruid

Uit onderzoek blijkt dat de essentiële oliën in kattenkruid muggen verjagen. Ze houden er niet van.
Dus zet kattenkruidplantjes voor het raam. Wanneer ze uitgebloeid zijn maak je je kat er ontzettend blij mee.