Moment...

Laatste blogs


Vitamine K2 en D3: een ideaal duo!

Van vitamine D is bij velen van ons wel bekend dat het van belang is voor onze botten. Maar wist je ook dat de combinatie met vitamine K2 de werking van vitamine D verbetert? Wetenschappelijk onderbouwde berichten zorgen voor een groeiende vraag naar deze gouden combinatie. In dit artikel leggen we uit wat de combinatie van vitamine K met D3 nu zo bijzonder maakt en waarom het een goede aanvulling op je dagelijkse suppletie is.


Vitamine D

Vitamine D, een vetoplosbare vitamine, is belangrijk voor sterke botten en tanden en bevordert de opname van de mineralen calcium en fosfor in het lichaam. Vitamine D speelt ook een rol bij de instandhouding van de weerstand en bij een goede werking van de spieren. De belangrijkste bron van vitamine D is het zonlicht. Vitamine D wordt onder invloed van zonlicht in de huid aangemaakt. Er zijn twee vormen: D2 en D3, waarvan D3 de meest actieve vorm is.

Vitamine K

Vitamine K, een vetoplosbare vitamine, is belangrijk voor de bloedstolling, maar ook voor de botstofwisseling. Pasgeboren baby’s (tot en met drie maanden) krijgen extra vitamine K omdat zij het zelf nog niet voldoende aanmaken.
Er zijn verschillende vormen van vitamine K, waarvan MK-7 het meest effectief in het lichaam zou zijn.

Hoe werken vitamine K en D samen?

Vitamine D en vitamine K zijn beide vet-oplosbare vitamines en spelen een belangrijke rol in de calciumhuishouding. Het lichaam kan vitamine D opslaan in vetweefsel en organen, zoals de lever. Vitamine K kan slechts in beperkte mate worden opgeslagen in vet vergeleken met andere vet-oplosbare vitamines. Daarom is een dagelijkse aanvoer van vitamine K gewenst door producten te eten die rijk zijn aan vitamine K. Vitamine D stimuleert mogelijk de productie van vitamine K-afhankelijke eiwitten, zoals osteocalcine en het matrix gla-eiwit. Een gezamenlijke eigenschap van deze gecarboxyleerde vitamine K-afhankelijke Gla-eiwitten is dat ze calcium aan zich binden. Op deze manier zorgen vitamine K en vitamine D ervoor dat calcium op de juiste plekken in het lichaam terechtkomt. Een perfecte synergie.

Vitamine K, D en de gezondheid

• vitamine K draagt bij tot een normale bloedstolling
• vitamine K helpt te zorgen dat calcium wordt opgenomen in de botten
• vitamine D helpt te zorgen dat calcium normaal wordt opgenomen uit de voeding
• vitamine D draagt bij tot normale calciumgehalten in het bloed
• vitamine D draagt bij tot het normaal gebruik van calcium door het lichaam
• vitamine D is goed voor de spieren
• vitamine D draagt bij aan het proces van celvernieuwing
• vitamine D ondersteunt de afweer van het lichaam

LET OP: VITAMINE K KAN INTERACTIE VEROORZAKEN MET ANTISTOLLINGSMIDDELEN.
Vitamine D Complex (Osteo K2 D3)
90 tabletten (1801)
€ 25,24
Meer info
Bestel: