Moment...

Laatste blogs


Ondersteun je weerstand met deze handige tips!

Een goede weerstand is essentieel om je te wapenen tegen invloeden van buitenaf. Gelukkig kan je zelf veel doen om je immuunsysteem op peil te houden. Gezond eten en lekker bewegen zijn bijvoorbeeld erg belangrijk voor je weerstand. Wat kun je nog meer doen?


Onderhoud je immuunsysteem

Een goedwerkend immuunsysteem is erg belangrijk . Dit zorgt voor jouw weerstand tegen invloeden van buitenaf als bacteriën en virussen. Om je immuunsysteem te onderhouden heeft je lichaam o.a. vitamines nodig, zoals vitamine A, B6, C, D en E en mineralen als ijzer, selenium en zink. Wanneer je veelzijdig eet kom je al een heel eind. 

Multivitamine

Voedingsstoffen die je weerstand ondersteunen zijn o.a. vitamine A, C, D, E, B6 en de mineralen ijzer, selenium en zink. Een multi met deze voedingstoffen is hierdoor erg geschikt als aanvulling op de voeding. Je krijgt op een eenvoudige manier een heel scala aan vitamines en mineralen binnen die jouw optimaal ondersteunen.

Vitamine C

Dagelijks heb je vitamine C nodig om onder meer je weerstand op peil te houden. Je lichaam kan deze vitamine namelijk niet zelf aanmaken. Maar soms lukt het even niet om voldoende groente en fruit te eten of is net een beetje extra een welkome aanvulling. Een supplement met vitamine C kan dan gewenst zijn. Vitamine C ondersteunt de afweer van het lichaam en zorgt mede voor een goede weerstand.

Vitamine D

In de zomermaanden is het aanbod van vitamine D door de zon vaak groot.  Maar in de herfst en winter neemt het zonlicht dat we per dag opnemen af. Vitamine D is naast botten, tanden en spieren ook belangrijk voor het immuunsysteem. Het draagt namelijk bij aan een normale werking van het immuunsysteem en ondersteunt de afweer.

Vitamine B6, B11 en B12

Van deze vitamines weten we dat ze bijdragen aan het normaal functioneren van het immuunsysteem. Vitamine B6 is van belang voor de productie van afweercellen en vitamine B11 en B12 ondersteunen de afweer van het lichaam.

Hygiëne is essentieel

Persoonlijke hygiëne is essentieel in de strijd tegen bacteriën! Je kunt het beste vaak je handen wassen met desinfecterende zeep, desinfecteren met alcohol en je huis goed schoon houden door iedere dag te ventileren en geregeld alle schakelaars, deurklinken, afstandsbedieningen en trapleuningen te reinigen met een goed desinfecterend schoonmaakmiddel. Als je hoest en niest doe dit dan in je elleboogplooi en niet in je handen!

Zorg voor een goede nachtrust

Het is een cliché maar voldoende slaap is echt belangrijk om fit en sterk te blijven. Als je niet genoeg slaapt, kan dit ertoe leiden dat je weerstand verslechtert en dat je ziek wordt. Neem daarom voldoende rust om zo je lichaam te laten herstellen.

Beweeg

Door regelmatig te bewegen verbeteren tal van lichaamsfuncties. Dit kan nét het verschil maken voor de conditie van je lijf. Je longen ventileren beter als je regelmatig sport. Ga er daarom iedere dag even uit om bijvoorbeeld te wandelen of te fietsen. Het beste is om dit zo'n 30 minuten per dag te doen. In ieder geval 5 keer per week. Kijk vooral naar waar jij plezier uit haalt tijdens het bewegen, dan is het gemakkelijk te doen. 

Je kunt prima sporten als je licht verkouden bent. Dan verhoog je je fitheid en ga je beter om met kleine infecties in de toekomst. Maar houd er wel rekening mee dat met een griepje dit juist geen goed idee is. Wil je weten of je kan sporten? Klik hier om alles te lezen over sporten met verkoudheid en griep en doe de check!

Vochthuishouding op orde

Een goede vochtbalans is belangrijk. Afvalstoffen worden goed afgevoerd wanner je  Het beste is om 1,5-2 liter water of thee te drinken. Vermijd zo veel mogelijk alcoholgebruik, het afbreken van alcohol kost je lichaam namelijk veel energie en dat kan ten koste gaan van je immuunsysteem.

Ontspan

Probeer zo veel mogelijk te relaxen wanneer dat kan. Stress kan er voor zorgen dat het immuunsysteem minder goed zijn werk kan doen. Ga voor jezelf na wat bij jou ontspanning brengt en zorg er voor dat je hier tijd voor vrij maakt. Ook als je niet ziek bent!


Vitamine C 1000 (Ortho)
€ 65,85€ 54,95
Meer info
Bestel:
Vitamine B Complex VERNIEUWD
100 tabletten (651012)
€ 10,25
Meer info
Bestel:
Vitamine B12 1000 mcg
100 kauwtabletten (620012)
€ 12,31
Meer info
Bestel:
Vitamine D3 - 25mcg
€ 20,50€ 15,45
Meer info
Bestel:
Multi Energy antioxidant complex
€ 51,45
Meer info
Bestel:
Magnesium citraat forte
€ 17,77€ 14,50
Meer info
Bestel: