Klantenbeoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

De kracht van: Temoe Lawak

Temoe Lawak, Javaanse geelwortel is een kruid dat uit Azië komt. De naam Temoe Lawak komt af van het Javaanse woord temulawak, het synoniem voor geelwortel. Je vind het veel terug in de keuken om de rijst de diepe gele kleur en typische fijne smaak te geven, maar ook in de alternatieve geneeskunde wordt er veel gebruik gemaakt van Temoe Lawak.

 

Wat is Temoe Lawak?

Temoe Lawak is een plant die familie is van de gember. Het komt oorspronkelijk alleen voor op het Indonesische eiland Java en is inmiddels verspreid naar alle werelddelen. De plant groeit tot 1500 meter in een tropisch klimaat op zeeniveau in een subtropisch klimaat. Temoe Lawak is een medicinale plant en wordt eveneens gebruikt in de keuken voor het maken van sauzen.

 

Curcumine in Temoe Lawak

Temoe Lawak bevat verschillende vormen van curcumine, in verhouding zelfs meer dan in kurkuma, die bekend staat om zijn curcumine. Deze stof is een antioxidant, wat helpt de vrije radicalen (schadelijke stoffen) in het lichaam te vangen en zo te beschermen.

Naast zijn antioxidant-werking heeft Temoe Lawak een positieve werking op de spijsvertering. Het ondersteunt de lever en galfunctie. Daarnaast werd het toegepast om gastritis en maagzuurproblemen te verhelpen, de slijmproductie te verhogen en om de maagwand te beschermen.

In de volksgeneeskunde werd Temoe Lawak ook gebruikt om artritis, overgewicht en een hoog cholesterol gehalte tegen te gaan.
Temoe Lawak bevordert de werking van de darmen. Het werkt bloedzuiverend, ontstekingsremmend en cholesterol verlagend.

 

Dosering

Experts zeggen dat minder dan 3 gram Temoe Lawak (minder dan een theelepel) per dag genoeg is om te profiteren van de gunstige werking ervan. De meeste ontstekingsremmende producten, vooral steroïden, kunnen nadelige bijwerkingen hebben, zoals een verlaagde bloeddruk. Temoe Lawak kan hiervoor een uitstekend alternatief zijn.

In de Ayurvedische geneeskunde wordt kurkumawortel fijngestampt en gebruikt als een kompres bij schaafwonden, ooginfecties, huidontstekingen en geïnfecteerde wonden. Er is eigenlijk maar weinig te bedenken waar het niet voor wordt gebruikt!

Bekijk ons aanbod van Temoe Lawak.

Aannbevolen producten

Filter
Filter op
{{::filter.name}}
Filters
{{:: card.shopReview.reaction }}
{{:: card.shopReview.customerName }} uit {{:: card.shopReview.customerCity }}