Klantenbeoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

De klok een uur achteruit, start van de wintertijd!

Aanstaand weekend, 31 oktober start de wintertijd weer. Dat betekent dat er op zondag een uur langer geslapen kan worden! Helaas is dit voor niet iedereen zo fijn. Het verzetten van de klok kan het bioritme bij sommigen zeer ernstig in de war brengen. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de wintertijd hebben we een paar tips op een rij gezet.

 

Pak zoveel mogelijk daglicht

‘s Middags wordt het al rond 5 uur donker, dat is erg vroeg! Probeer zoveel mogelijk daglicht te pakken door direct bij zonsopgang naar buiten te gaan en tijdens je lunchpauze buiten een rondje te lopen. Je kan ook met de gordijnen open slapen!

 

Bereid je goed voor op de wintertijd

Als je veel last hebt van de overgang naar de wintertijd kun je je hier goed op voorbereiden. Ga bijvoorbeeld op zaterdagavond 1 uur later slapen, zodat je op zondagochtend (met dichte gordijnen) op de gebruikelijke tijd wakker wordt. Je hebt dan evenveel uren geslapen. Blijf vooral in hetzelfde ritme en ga op de gebruikelijke tijden naar bed.

Maar geniet aanstaande weekend ook even lekker van het extra (slaap)uur. Gebruik de overgang naar de wintertijd voor een extra relaxuurtje!