Klantenbeoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

Gezonde snacks voor een gezond kind

Tijdens de herfst en winter zijn er voor ons vaak ongenodigde gasten op bezoek. Een griep of verkoudheid ligt op de loer en ook je kind kan zo'n vervelend virus te pakken krijgen. Besmetting voorkomen kan natuurlijk nooit helemaal maar je kunt het immuunsysteem van je kind wel helpen met deze leuke en gezonde snacks! Lekker, leuk en niet moeilijk om te maken!

 

Ondersteun de weerstand

Het gevarieerd eten van groente en fruit is erg belangrijk omdat hier veel vitamines en mineralen in zitten die nodig zijn voor het goed functioneren van het immuunsysteem. Waar volwassenen weten dat zij hun portie groente en fruit moeten nuttigen, is het voor kinderen vaak lastiger om aan de benodigde hoeveelheid te komen. Met lekker en gezonde snacks voorzie jij in die behoefte. Het hoeft niet moeilijk te zijn, laat je fantasie de vrije loop!

Fruit

Maak van fruit een feestje door verschillende soorten en kleuren te gebruiken. Maak een bakje met roze frambozen, oranje stukjes sinaasappel of mandarijn en een glimlach van een gele banaan. Dit is een lust voor het oog en ziet er vrolijk uit. Je kunt ook figuurtjes snijden van het fruit. Biedt dit aan als tussendoortje of voor bij het tv kijken. Zo'n vrolijk bakje nodigt direct uit tot 'snoepen' en iets dat er leuk uit ziet smaakt vaak ook net iets lekkerder.

Je kunt fruit ook in de blender doen om er een lekkere smoothie van te maken met bijvoorbeeld frambozen, banaan, een scheutje sinaasappelsap en wat yoghurt.

Groente

Kinderen vinden fruit vaak nog wel lekker om te eten, maar groente is vaak iets lastiger. Ook in groenten zitten veel belangrijke vitamines en mineralen. Laat in ieder geval zien dat je zelf geniet van groente. Een goed voorbeeld doet volgen! Daarnaast kun je bijvoorbeeld stukjes wortel, komkommer of paprika op een schaaltje leggen met een (gezond) dipsausje. Dit ziet er gezellig en vrolijk uit. Zet dit op tafel en geniet er samen van.

Een andere manier om verse groenten binnen te krijgen is door het maken van een smoothie net als bij fruit maar denk bijvoorbeeld ook eens aan een verse soep. Deze zet je vaak in een handomdraai op tafel. Soep van courgette, broccoli of pompoen bijvoorbeeld.

 

Nog meer lekkere tussendoortjes

Naast fruit en groente zijn er nog veel meer lekkere tussendoortjes. Neem een handje walnoten bijvoorbeeld. Boordevol gezonde vetten, vezels, magnesium en zink. Een bakje kwark met vers fruit zorgt voor voldoende eiwitten en met het extra fruit sla je twee vliegen in één klap!

Maak zelf "koekjes" van schijfjes appel. Smeer ze in met een lepel pindakaas of notenpasta en daarover lekkere cranberry's of rozijntjes. Ook leuk om de kinderen zelf te laten doen. Je kunt de appel ook in blokjes snijden en bestrooien met kaneel. De gezonde variant van appeltaart minus de taart!

Chocolade-banaan maak je zelf door in een pannetje lekkere (en gezonde) pure chocolade te laten smelten. Dip de stukjes banaan hierin en laat ze even drogen. Dit kan met allemaal verschillende soorten fruit.