Laatste blogs:

{{::page.title}}

Je voeten zomerklaar in enkele stappen

Na de zomer mogen de laarzen uit en de slippers weer uit de kast. Je voeten en tenen hebben een herfst en winter in je schoenen gezeten en misschien heb je niet zo op ze gelet. Ze kunnen door de dichte schoenen, het koude winterweer of gebrek aan verzorging misschien wat onverzorgd ogen. Nu iedereen weer de teenslippers en sandalen aan trekt en je voeten weer mogen weer mogen stralen in het zonnetje is het belangrijk dat je ze goed verzorgt. Hoe je dat het beste kunt doen, lees je in deze blog.


Voetproblemen door de herfst en winter

De meestvoorkomende problemen die je na de winter ziet is eelt. Eelt is een ophoping van de opperhuid die ontstaat door wrijving of druk. Het is eigenlijk een beschermlaagje. Heel erg handig maar niet zo mooi in slippers.

Je voeten zomerklaar, zo doe je dat!

Er zijn een aantal stappen die je kunt volgen om je voeten zomerklaar te maken. Volg deze stappen en je voeten zien er weer mooi en verzorgd uit.

Voetenbad en knipbeurt

Zet een voetenbad klaar met een bruistablet of badzout. Kies een lekker geurtje en maak er meteen een ontspan-momentje van. Zorg er voor dat de temperatuur niet te heet is, dit droogt je voeten uit. Laat je voeten lekker poedelen. Maak je nagels schoon met een bokkenpootje en knip ze bij nu je nagels nog een beetje zacht zijn van het water. Het doel is het bovenste randje te verwijderen: het niet doorzichtige, witte randje dat aan de punt van je nagel groeit. Knip je nagels bijna helemaal recht af en rond ze een beetje af aan de hoeken om je nagels sterk te houden. Het recht afknippen van je nagels verkleint de kans op ingegroeide nagels.

Scrubben

Na het voetenbad zijn de voeten lekker vochtig en is het tijd voor de scrub. Gebruik een scrubzout of scrubgel.
Voetenscrub is iets grover in de korrel dan voor het gezicht of lichaam. Dode huidcellen worden hiermee gemakkelijk verwijderd en de huid wordt weer mooi glad en zacht. Breng de scrub aan op de voet en wrijf deze met circulaire bewegingen uit over de voet. Zorg dat de hele voet aan de beurt komt. Spoel je voeten af en maak ze goed droog.

Eelt verwijderen

Na de scrub is het tijd voor het verwijderen van eelt. Dit kun je gemakkelijk doen met een puimsteen of eeltrasp. Verwijder niet teveel eelt, dit omdat eelt ook een beschermlaag is. Wanneer je teveel weg haalt kan er een wondje ontstaan. Bij twijfel kun je altijd een pedicure vragen.

Voetencreme

Nadat je deze stappen hebt doorlopen is het tijd je voeten te verzorgen met een voetencreme. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende geuren en kleuren. Je kunt altijd bij twijfel aan een pedicure vragen welke samenstelling voor jouw voeten het beste geschikt is. Ook zijn er speciale crèmes bij bijvoorbeeld droge voeten of vermoeide voeten.

Nagellak

Voor de dames het leukste onderdeel van de voet: een mooie, gekleurde nagel! Nadat je voeten en nagels mooi verzorgd zijn, maak je het geheel af met een mooie kleur.


Dagelijkse voetverzorging

Het grote onderhoud zit er op en je kunt je voetverzorging wekelijks meenemen. Het beste kun je één tot twee keer in de week een voetscrub gebruiken. Smeer daarna je voeten lekker in met een voetencreme en knip je nagels regelmatig, eenmaal per een tot twee weken. In de zomer groeien je nagels iets sneller. Zo blijven je voeten mooi en verzorgd gedurende de zomer.