Klantenbeoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

Hart en bloedvaten

-

Filter
Filter op
{{::filter.name}}
Filters
{{:: card.shopReview.reaction }}
{{:: card.shopReview.customerName }} uit {{:: card.shopReview.customerCity }}

Wat zijn kruiden en wat zijn specerijen?

Kruiden komen af van de zogenaamde 'kruidachtige planten'. Het zijn planten met een botanische indeling en deze groeien over het algemeen in een gematigd klimaat. Van deze planten worden de bladeren in de koeling verkocht als kruid of worden de bladeren gedroogd en gebruikt in kruidenpotjes. Daarnaast zijn er nog specerijen. Deze vallen onder een andere naam, omdat het hier niet gaat om het gebruik van de bladeren van de plant, maar om andere onderdelen. Deze onderdelen zijn dan vaak erg aromatisch en hebben een scherpe smaak. Een aantal voorbeelden van kruiden zijn basilicum, peterselie en salie. Zaden als mosterdzaad en karwijzaad vallen ook onder de familie kruiden. Gember, kurkuma en kaneel zijn voorbeelden van specerijen.

Kruidenpreparaten als voedingssupplement

Kruiden hebben naast de functie om als smaak gebruikt te worden in de keuken ook vaak veel gezondheidseffecten. Zo zijn er een aantal bekende voorbeelden als Kurkuma (Curcumine) en Gember. Deze twee kruiden worden vaak als gezondheidsbevorderend supplement verkocht, aangezien wetgeving erg streng is op dit gebied mogen we niet uitwijden over de gezondheidseffecten van deze kruidenpreparaten. Overleg dit met  Van deze kruiden, en vele anderen, wordt een extract genomen, waardoor er veel van een bepaald kruid in een supplement past. Zo is kan de dosering van werkzame stoffen hoger zijn dan bij inname van het kruid zelf.

Kruiden kopen bij OrthoVitaal

Bij OrthoVitaal is er een grote diversiteit aan kruidenpreparaten beschikbaar in het assortiment met allen weer een eigen werking. Veel van de kruidenextracten zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten. Veel van de kruidenpreparaten hebben meerdere ingrediënten voor optimale synergie en opname van de kruidenextracten.