Klantenbeoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

Mineralen

Mineralen zijn, net als vitaminen, voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in voeding. Ze leveren zelf geen energie, maar zijn wel van essentieel belang voor het menselijk lichaam en hebben talloze functies. De bekendste mineralen zijn calcium en magnesium. Mineralen kunnen niet door het menselijk lichaam aangemaakt worden en daarom is het van essentieel belang deze via de voeding binnen te krijgen.

Ook spoorelementen vallen onder de mineralen, met het verschil dat ons lichaam van de spoorelementen veel lagere hoeveelheden nodig heeft. Tot de spoorelementen behoren jodium, ijzer, chroom, koper, zink, mangaan, selenium en molybdeen. Tot de essentiële mineralen behoren calcium, magnesium, kalium, natrium, chloride en fosfor. 

Filter
Filter op
{{::filter.name}}
Filters
{{:: card.shopReview.reaction }}
{{:: card.shopReview.customerName }} uit {{:: card.shopReview.customerCity }}

Wat zijn mineralen?

Mineralen zijn, net als vitaminen, voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in voeding. Ze leveren zelf geen energie, maar zijn wel belangrijk bij de aanmaak van energie in het menselijk lichaam en talloze andere functies. Er zijn veel verschillende mineralen, maar de belangrijkste voor de mens zijn calcium, chloor, fosfor, ijzer, kalium, magnesium en natrium. De andere mineralen zijn in kleinere hoeveelheden nodig, en worden om die reden spoorelementen genoemd. Mineralen kunnen door het menselijk lichaam niet aangemaakt worden, waardoor het van essentieel belang is deze via de voeding binnen te krijgen.

De functies van deze mineralen lopen, net als bij vitaminen, erg uiteen. Zo zijn ze belangrijk voor sterke botten en spieren, activeren ze de natuurlijke energie en dragen ze bijvoorbeeld bij aan een normale werking van het zenuwstelsel. Voor een optimaal functioneren is het belangrijk om dagelijks voldoende mineralen binnen te krijgen,.

Mineralen zijn in veel alledaagse producten te vinden. Hierom is het belangrijk om gevarieerd te eten en op deze manier mineralen uit verschillende producten binnen te krijgen. Zo komt calcium bijvoorbeeld veelal voor in zuivelproducten, ijzer in vlees- en visproducten en natrium in zout. De juiste inname van alle mineralen per dag kan lastig zijn. Voedingssupplementen kunnen hier een goede ondersteuning in bieden.

Mineralen bij OrthoVitaal

Bij OrthoVitaal worden mineralen aangeboden in specifieke supplementen, maar ook in combinatie met andere mineralen, vitamines of spoorelementen als deze functies op elkaar lijken of ze elkaar versterken. Zo hebben calcium en magnesium beide de functie dat de botten en tanden ondersteunen van een goede werking.