Klantenbeoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

Multivitaminen en -mineralen

Multivitaminen zijn combinatiepreparaten met daarin meerdere vitamines, mineralen en/of spoorelementen. Multivitamine supplementen worden voornamelijk genomen als aanvulling op de dagelijkse voeding. Aangezien de behoefte aan vitaminen en mineralen niet voor iedereen hetzelfde is, worden er diverse multi’s gemaakt voor verschillende doelgroepen. Zo wordt er vaak onderscheid gemaakt tussen man en vrouw, maar zijn er ook multi’s die specifiek de weerstand en/of het energieniveau ondersteunen. Ook voor vrouwen tijdens de zwangerschap zijn er specifieke formules beschikbaar.

Bij OrthoVitaal zijn er diverse multivitaminen in het assortiment te vinden. De meeste multivitaminen zijn afgestemd op verschillende doelgroepen en ook is er een algemene complete multivitamine beschikbaar. De multivitamine supplementen worden bij OrthoVitaal in huis geproduceerd. Hierdoor zijn we zeker van een goede kwaliteit van supplement en gebruikte grondstoffen.

Filter
Filter op
{{::filter.name}}
Filters
{{:: card.shopReview.reaction }}
{{:: card.shopReview.customerName }} uit {{:: card.shopReview.customerCity }}

Wat zijn Vitaminen?

Vitaminen zijn voedingsstoffen die van belang zijn voor een gezond lichaam. Vanaf kleins af aan zijn ze belangrijk voor de weerstand, ontwikkeling en groei. Vitaminen leveren zelf geen energie, maar zijn wel belangrijke factoren in de productie van energie uit de macronutriënten. Vitaminen vallen onder de zogenoemde micronutriënten. Dit zijn voedingsstoffen waarvan de mens maar een kleine hoeveelheid nodig heeft per dag om aan de dagelijkse behoefte te voldoen. Vitaminen dragen bij aan heel veel processen in het lichaam. Van stofwisseling tot een gezonde darmflora, ze zijn overal in het lichaam van belang.

Er zijn twee soorten vitaminen, namelijk wateroplosbare vitaminen en vetoplosbare vitaminen. De wateroplosbare vitaminen, de familie B-vitaminen & vitamine C, komen voor in vochthoudende producten, zoals groenten en fruit. De vetoplosbare vitaminen, A, D, E & K, komen voor in vethoudende product zoals noten, smeerbare boter, vlees en (vette) vis.

Het is belangrijk dagelijks voldoende vitaminen in te nemen. Deze dragen bij aan de algehele gezondheid en een tekort hieraan kunnen allerlei effecten hebben. Aangezien deze micronutriënten in veel verschillende producten voorkomen, De meeste vitaminen kunnen in het lichaam niet zelf aangemaakt worden, met uitsluiting van vitamine B3 en Vitamine D. Hierdoor zijn ze een essentieel onderdeel van de voeding.

Vitaminen zijn ik veel verschillende producten te vinden. Zo bevatten (volkoren) graanproducten, groenten en vruchten, vette producten als smeerbare boter & vlees en vis allen veel vitaminen. Hierom is het belangrijk om een gevarieerd eetpatroon te hebben. Alle vitaminen binnen krijgen vanuit de voeding, is geen makkelijke opgave. Hierom worden er veel vitaminepreparaten als voedingssupplementen aangeboden. Deze kunnen helpen de juiste hoeveelheid dagelijks binnen te krijgen.

Multivitaminen kopen bij OrthoVitaal

Bij OrthoVitaal zijn een hoop multivitamine supplementen te vinden in het assortiment. Deze multivitaminen hebben allen een eigen specifieke doelgroep. Zo zijn er verschillen in de samenstelling tussen mannen, vrouwen en bijvoorbeeld sporters. Daarnaast zijn er aan veel multivitamine supplementen mineralen of andere stoffen toegevoegd. Deze stoffen zijn dan toegevoegd om de opname van bepaalde vitaminen te bevorderen.