Klantenbeoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

Vitaminen

Vitaminen zijn voedingsstoffen die van belang zijn voor onze gezondheid. Vitaminen leveren zelf geen energie, maar zijn wel belangrijk voor een grote veelzijdigheid aan processen en functies. Letterlijk te veel om op te noemen. Er zijn 13 verschillende vitaminen en deze zijn in te delen in twee categorieën: namelijk de vetoplosbare en de wateroplosbare vitaminen. Tot de vetoplosbare vitaminen horen Vitamine A, D, E en K, de wateroplosbare Vitaminen zijn Vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11, B12 en vitamine C. 

Vitaminen komen in kleine hoeveelheden in onze voeding voor. Het lichaam kan deze vitaminen niet, of niet in voldoende mate, zelf aanmaken. 

 

Filter
Filter op
{{::filter.name}}
Filters
{{:: card.shopReview.reaction }}
{{:: card.shopReview.customerName }} uit {{:: card.shopReview.customerCity }}

Wat zijn Vitaminen

Vitaminen zijn voedingsstoffen die van belang zijn voor een gezond lichaam. Vanaf kleins af aan zijn ze belangrijk voor de weerstand, ontwikkeling en groei. Vitaminen leveren zelf geen energie, maar zijn wel belangrijke factoren in de productie van energie uit de macronutriënten. Vitaminen vallen onder de zogenoemde micronutriënten. Dit zijn voedingsstoffen waarvan de mens maar een kleine hoeveelheid nodig heeft per dag om aan de dagelijkse behoefte te voldoen. Vitaminen dragen bij aan heel veel processen in het lichaam. Van stofwisseling tot een gezonde darmflora, ze zijn overal in het lichaam van belang.

Er zijn twee soorten vitaminen, namelijk wateroplosbare vitaminen en vetoplosbare vitaminen. De wateroplosbare vitaminen, de familie B-vitaminen & vitamine C, komen voor in vochthoudende producten, zoals groenten en fruit. De vetoplosbare vitaminen, A, D, E & K, komen voor in vethoudende product zoals noten, smeerbare boter, vlees en (vette) vis.

Het is belangrijk dagelijks voldoende vitaminen in te nemen. Deze dragen bij aan de algehele gezondheid en een tekort hieraan kunnen allerlei effecten hebben. Aangezien deze micronutriënten in veel verschillende producten voorkomen, De meeste vitaminen kunnen in het lichaam niet zelf aangemaakt worden, met uitsluiting van vitamine B3 en Vitamine D. Hierdoor zijn ze een essentieel onderdeel van de voeding. Vitaminen zijn ik veel verschillende producten te vinden. Zo bevatten (volkoren) graanproducten, groenten en vruchten, vette producten als smeerbare boter & vlees en vis allen veel vitaminen.

Hierom is het belangrijk om een gevarieerd eetpatroon te hebben. Alle vitaminen binnen krijgen vanuit de voeding, is geen makkelijke opgave. Hierom worden er veel vitaminepreparaten als voedingssupplementen aangeboden. Deze kunnen helpen de juiste hoeveelheid dagelijks binnen te krijgen.

Vitaminen kopen bij OrthoVitaal

Bij OrthoVitaal zijn een hoop vitaminen te vinden in het assortiment. Van specifieke vitaminesupplementen als vitamine C en vitamine D, tot complexpreparaten met daarin meerdere vitaminen. Daarnaast zijn er aan veel vitamine supplementen mineralen of andere stoffen toegevoegd. Deze stoffen zijn dan toegevoegd om de opname van het hoofdingrediënt te bevorderen. Zo zijn er aan de vitamine C tabletten bioflavanoïden toegevoegd en is er aan vitamine D een kleine hoeveelheid zink toegevoegd.